Slik spiller du

Hvordan få tak i appen?

Mens vi venter på at Pokémon Go skal lanseres i Norge finnes det selvsagt et par snarveier å ta slik at du kan starte jakten allerede nå. Appen er foreløpig lansert i USA, New Zealand, Australia og nå Tyskland, videre lansering i Europa er foreløpig noe utsatt, men kommer nok ganske snart. Vil du ikke vente? Da kan du gjøre følgende:

 

For iOS

Lag deg en ny Apple-ID i et av de overnevnte landene/regionene. Gå til Innstillinger – iTunes og App Store og logg av din norske konto. Gå så tilbake til Instillinger – Generelt – Språk og region og velg USA. Åpne så App Store og scroll helt ned til du finner Logg på-knappen. Her velger du å sette opp en ny Apple-ID og velger USA som region. For å sette opp en Apple-ID i USA trenger du kun et gyldig amerikansk postnummer, som du enkelt kan finne, gode gamle 90210 fungerer for eksempel fint. Har du et amerikansk kredittkort og adresse kan du legge til dette som betalingskort og faktureringsadresse og få muligheten til å gjøre in-app kjøp, men fortvil ikke, har du ikke et amerikansk kort kan du velge å ikke legge til betalingsløsning også (Velg None i listen over kredittkorttyper). Når dette er gjort går du inn i App Store igjen og laster ned Pokémon Go!

 

For Android

Å laste ned appen med Android er litt lettere. Velg først å tillate installasjon av apper fra andre steder enn Google Play ved å gå til Instillinger – Sikkerhet – Enhetsadministrasjon og huk av for Tillat installasjon av apper fra ukjente kilder under Ukjente kilder. Når dette er gjort går du til Pokémon Go APK-siden og velger Download APK. Når nedlastingen er komplett velger du installer. Du kan fjerne tillatelsen for ukjente kilder igjen etterpå for å passe på sikkerheten på telefonen din.

 

Start jakten

Når du åpner appen får du muligheten til å logge deg inn med din Google-konto. Noen får også muligheten til å lage en Trainer konto, men vi anbefaler at du bruker Google slik at all fremdrift kan videreføres når Pokémon Go lanseres i norsk App Store.

 

Velg din karakter

Du får så velge deg et brukernavn og bestemme hvordan din karakter skal se ut. Du får velge mellom kjønn, hårfarger, hudfarger og øyenfarger, flere antrekk og tilbehør. Så vidt vi vet kan ikke dette endres senere, så sørg for at du er fornøyd med looken før du går videre. Karakteren din er den du vil se bevege seg rundt i spillet, og også den karakteren andre kan se dersom du holder et Gym.

 

Velg din første Pokémon

Når du har laget karakteren din gir professoren deg tre ulike Pokémon du kan velge mellom. Du kan velge Charmander, Squirtle eller Bulbasaur som din starter-Pokémon. Hva du velger er ikke så veldig viktig, og du vil finne flere av disse typene rundt om kring ettersom du begynner å spille. (Riktignok har vi ikke kommet over en Bulbasaur i Oslo enda). Pro-tip: Dersom du ikke velger noen av de tre, men heller løper bort fra dem, vil du etter å ha løpt bort fire ganger også få muligheten til å velge Pikachú! Det skulle vi ønske vi visste da vi startet, for det har heller ikke dukket opp noen Pikachús rundt om i Oslo enda.

 

Ut og gå!

Så er det bare å sette i gang jakten! Når du beveger deg rundt ute vil du møte på ulike Pokémons du kan fange; Poké-stops der du kan sanke Poké-baller, egg og andre godsaker; og Gyms der du kan sloss og trene dine Pokémons. God jakt!